Det finns en rätt som nästan alltid lyckas pigga upp mig; injera. En eritreansk och etiopisk rätt där man äter olika röror/såser på ett unikt sätt. Injera heter egentligen själva pannkakan eller brödet som vissa säger, såserna har olika namn och består av olika ingredienser. Det som är samma för rätten är dock att pannkakan är gjord på teff mjöl och att den ser ut som en pannkaka med små små hål i och är lite grå i nyans. Injera har pga teff mjölet en väldigt speciell smak som inte är för alla. Likaså gäller huvudkryddan berbere som man har i såserna. Denna påse köpte jag i butiken Asmera i Rinkeby. Den affären har funnits där så länge jag kan minnas, och är verkligen ett måste stopp om man vill shoppa afroprodukter! Jag kände mig så sjukt sugen på Injera häromdagen och passade på att laga Tshebi med all lök jag hade i frysen. Såsen består till störst del av lök och tomater. Precis det jag hade överflöd av i skafferiet! Själva Injeran köpte jag på Matvärlden här i Tensta Centrum men jag ska nog tvinga mamma Neghisti att langa lite av hennes superproffs Injera. Min barndomsvän Selam, som min dotter är döpt efter btw, tipsade om ett superbra konto på insta där jag hittade receptet. I helgen blir det hemmagjord Injera i överflöd men tacka Gud vetja för Jebena som har haft hemkörning under restriktionerna och levererar hela vägen till Tensta på ett ögonblick! Hemleverans från Jebena